Wat is goed onderwijs? Bijdragen uit de onderwijseconomie

Ruud Klarus, Lex Borghans en Ib Waterreus 9789462363649 | 1e druk, 2014
Budh

Beschrijving

Niet iedereen denkt bij de vraag “wat is goed onderwijs?” meteen aan de economie. Toch is de economische wetenschap de laatste tijd een steeds grotere rol in de discussie over onderwijs gaan spelen. Dat is geen toeval.

Het belang van kennis in onze maatschappij neemt steeds verder toe. Economen beschouwen het volgen van onderwijs als investering in menselijk kapitaal, dat de belangrijkste grondstof vormt voor de economie.

Mensen besteden een aanzienlijk deel van hun leven aan het volgen van onderwijs, en andere vormen van leren (bijvoorbeeld op de werkplek). De investeringen in onderwijs en scholing zijn in de afgelopen decennia dan ook sterk gestegen. Dit maakt ook de vraag steeds urgenter of deze uitgaven ook leiden tot de optimale onderwijskwaliteit.

Economie is de wetenschap van keuzes maken met schaarse middelen en naarmate het onderwijs beter wordt, worden subtiele afwegingen steeds belangrijker om keuzes voor meer onderwijs te kunnen onderbouwen en om de kwaliteit nog verder te kunnen vergroten. In deze bundel worden keuzes waar onderwijsaanbieders en gebruikers van onderwijs mee te maken hebben vanuit verschillende economische perspectieven tegen het licht gehouden.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor onderwijsprofessionals & HPO studenten.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag